Bruce Wszechmogący / Bruce Almighty 2003

PG-13 101 min FILMYKomedia

6.7
IMDB: 6.7/10 303,120 głosów

• Dobrze jest mieć boską moc… Jeśli nie wierzysz, spytaj Bruce’a Nolana – on coś wie na ten temat! Bruce jest reporterem programu Eyewitness News w lokalnej telewizji w Buffalo i słynie z zabawnych, codziennych reportaży, które śmieszą wszystkich, tylko nie jego samego. On wolałby robić rzeczy bardziej wyrafinowane – np. przekazywać wiadomości wielkiej wagi. Jest niezadowolony ze wszystkiego i nie omija żadnej okazji, aby ponarzekać. Ma śliczną dziewczynę Grace, która pracuje jako przedszkolanka, jest szczęśliwa i kocha Bruce’a mimo wszystkich jego wad. Podczas gdy on marzy o tym, by stać się legendą telewizji na miarę Waltera Cronkite, ona stara się ulepszać świat małymi krokami. Wyrzucony z pracy Bruce, w najgorszym dniu swojego życia, ośmiela się czynić wyrzuty samemu Stwórcy. Po serii dziwnych znaków i zdarzeń dociera do tajemniczego miejsca o nazwie Omni Presens Inc. Tu spotyka Boga we własnej osobie. Bóg usłyszał wołania zdesperowanego Bruce’a i postanowił spełnić jego żądania – proponuje mu więc pracę. Nolan na krótki czas obdarzony zostaje nadprzyrodzoną mocą. Bóg wysyła go, by sam spróbował ulepszać świat.