Dracula III: Dziedzictwo / Dracula III: Legacy 2005

IMDB: 4.7/10 2,159 głosów

N/A

USA, Romania

• Berlin, niedaleka przyszłość. Luke wraz z ojcem Uffizi zastawiają pułapkę na wampiry chcąc się dowiedzieć, gdzie ukrył się Drakula oraz odnaleźć Elizabeth, ukochaną Luke’a porwaną przez Drakulę. We włoskim Trieście Uffizi mówi Kardynałowi Siqueros’owi, że Drakula zaszył się w Rumunii, gdzieś w Karpatach. Jego Eminencja zmartwiony 5 letnią nieobecnością księdza odwołuje jego misję. Ten zaś w odpowiedzi wręcza mu koloratkę i nie zamierza zrezygnować ze znalezienia swego największego wroga. Bukareszt, Rumunia, w kraju panuje stan wojenny i to właśnie tu obaj łowcy zaczynają swe poszukiwania. NATO, które kontroluje miasto jest przekonane, że to rebelianci są odpowiedzialni za niepokój w kraju, nie przekonuje ich nawet to, że agresorzy nie mają żadnej broni, a zabijają tylko za pomocą długich zębów. Łowcy opuszczają Bukareszt w poszukiwaniu wampirów. W kraju jest pełno stręczycieli, którzy w zamian za własne życie dostarczają w dzień wampirom żywych ludzi jako pokarm. Opuszczone miasteczko, pełne trupów, w których śmierć przemawia z każdego zakątka staje się początkiem walki łowców z wampirami.