Droga bez powrotu 2 / Wrong Turn 2: Dead End (2007)

Wrong Turn 2: Dead End    09 Oct 2007

R 93 min FILMYHorror

5.5
IMDB: 5.5/10 30,313 głosów

1 win.

• Tytułowy zakręt znów przyniesie śmiertelne żniwo. Ziemia to post apokaliptyczne pustkowie, powietrze jest zanieczyszczone, a gleba skażona, wszędzie czai się śmiertelne zagrożenie. Każdy nieuważny krok niesie za sobą poważne konsekwencje, a każdy może zostać napromieniowany. W takich warunkach przyjdzie się zmagać naszym bohaterom. Grupa 6 śmiałków będzie walczyć o przetrwanie, ale nie będą zmagać się tylko z naturą, aby wygrać muszą również wyeliminować współtowarzyszy. Nagroda dla zwycięzcy to 100 tysięcy dolarów. Dla takich pieniędzy ludzie zrobią wszystko. Na to właśnie liczy M , producent nowego programu dla Reality Tv. Gdy cała ekipa dociera na umówione miejsce, gdzieś w lesie na totalnym odludziu, czas zacząć nowy reality show “The Apocalypse”. Uczestnicy otrzymują pierwsze zadanie: zdobyć pożywienie. Nie wiedzą jednak, że w pobliżu czają się zdeformowani członkowie pewnej niezbyt przyjaznej rodzinki kanibali.