Faceci w czerni 2 / Men in Black II 2002

PG-13 88 min FILMYKomediaSci-Fi

6.1
IMDB: 6.1/10 274,385 głosów

• Kay i Jay pracują dla oficjalnie nieistniejącej organizacji, Men in Black, kontrolującej działalność kosmitów na Ziemi. Po zakończeniu ostatniej misji agent Kay zostaje pozbawiony wszelkich wspomnień i wysłany na emeryturę. Jay przejmuje jego pozycję w firmie. Podczas rutynowego śledztwa, w sprawie przestępstwa popełnionego między kosmitami, Jay odkrywa intrygę, za którą stoi Serleena , władczyni Kyllothian, ukrywająca się pod postacią seksownej modelki oraz jej wspólnik, dwugłowy Scrad/Charlie . Na Ziemi jest tylko jedna osoba, która wie, jakie są naprawdę intencje Serleeny. Podczas gdy Jay świetnie orientuje się w działalności organizacji, Kay żyje w błogiej nieświadomości, nie wiedząc o jej istnieniu. Szef MIB wysyła więc Jaya, by przywrócił dawnemu partnerowi wspomnienia. Sprawa staje się jeszcze trudniejsza, gdy okazuje się, że jej rozwiązanie zależy od tego, czy Jay odnajdzie brakujący element również w swoim umyśle. Jednak zanim Jay ponownie połączy swe siły ze starym partnerem, łamie protokół i pozwala, by ktoś inny – cywil – stał się dla niego kimś ważnym.