kliknij_aby_obejrzec

IMDB: 5.3/10 579 głosów

2 nominations.

Germany, Austria, Hungary

• Pierwsza część trylogii na podstawie powieści Iny Lorentz pod tym samym tytułem … Konstancja, rok 1410. Marie, córka najbogatszego obywatela w mieście, przygotowuje się do ślubu. Jej uroda i posag pozwalają jej wyjechać w świat. Zakochana w swoim przyjacielu z dzieciństwa, Michelu, pragnie osiedlić się w Kolonii i rozpocząć samodzielne życie. Lecz jej ojciec, bogaty kupiec, postanowił inaczej. Zgodnie z jego wolą, wychodzi za mąż za Ruppertusa Splendidusa, błyskotliwego młodego prawnika, nieślubnego syna lokalnego szlachcica. Podły, chciwy i pozbawiony skrupułów narzeczony nie cofa się przed niczym w drodze do bogactwa. Marie, w przeddzień ślubu, staje się ofiarą podłej intrygi Ruppertusa, w wyniku której zostaje osądzona, zlinczowana i wypędzona z miasta. Nieprzytomną, skatowaną kobietę znajduje wędrowna prostytutka. Marie przyłącza się do wędrującej z jarmarku na jarmark grupy prostytutek. Poprzysięga zemstę swoim krzywdzicielom. Tylko pragnienie pomszczenia doznanych krzywd pozwala jej żyć dalej

No links available