Ostatni klaps (2015) film polski

,

N/A

Poland

• Dwadzieścia lat temu Sławoj Maria Hałaburda (Mariusz Pujszo) był Mistrzem kina moralnego niepokoju, jednakże los nie obszedł się z jego karierą łaskawie i teraz, przegrany i zapomniany, musi żebrać o zasiłek. Pewnego dnia w mieszkaniu Sławoja zjawia się Marek Obraniak (Marek Włodarczyk), polski producent z francuskim kapitałem. Nie tylko chce nakręcić z nim ambitny projekt o miłości Napoleona i Marii Walewskiej, lecz także zapewnia mu idealną aktorkę do głównej roli kobiecej – kuszącą Manuellę (Maja Frykowska). Marzenia jednak się spełniają! Sęk w tym, że Obraniak to w rzeczywistości odnoszący sukcesy producent tzw. filmów dla dorosłych. Chce upiec dwie pieczenie na jednym ogniu – pomóc spełnić aktorskie ambicje swojej gwiazdy, Manuelli, zakochanej w finezyjnym kinie Hałaburdy, a jednocześnie nakręcić rozbuchaną seksualnie wersję jurnych napoleońskich podbojów. Gdy na terenie wielkopolskiego pałacu pojawiają się dwie nieświadome swych zamiarów ekipy filmowe, musi dojść do starcia artystycznej wizji z komercyjną igraszką, intelektu z instynktem, wrażliwości z pożądaniem, ego z libido… Reżyser kina artystycznego, który dotąd obnażał jedynie intelektualnie. Producent filmów dla dorosłych, który poświęcił swe życie sztuce rozbierania. Znużona jednorodną karierą ikona męskich fantazji, która marzy o poważnym aktorstwie i odkrywaniu nowych obszarów nagiej prawdy. Tercet zupełnie egzotyczny w polskim kinie! Gdy społeczne maski opadają na ziemię równie efektownie jak luksusowe gorsety, wydarzyć się może dosłownie wszystko. Pytanie brzmi: do kogo w tej plątaninie nęcących ciał i osobistych ambicji będzie należeć… ostatni klaps?

No links available
    • Zobacz Online Serwer Audio / język jakość